неделя, 23 август 2009 г.

Без снимка

Днес няма да пиша и да има снимка на седмицата.Днес само се питам до кога ще продължава войната по пътищата.

5 коментара:

Петя каза...

До тогава,докато не се звемат крути,много крути мерки срещу нарушителите на правилата за движение и контролът на пътя да стане железен.Да се приемат много строги наказания за подкупни контролни органи/съответно трудът им трябва да е добре заплатен/.По-строг критерии за получаване на книжка,строг контрол на представяните документи и на длъжностните лица,провеждащи изпитите.САМО тогава може да настъпи някакво положителна промяна.

nase_to каза...

Според мен промяната ще настъпи,когато настъпи промяна в черепната кутия на много хора.Не може да се водиш уж интелигентен и възпитан човек а да пиеш и след това зад волана.ТЕ тогава се приравняваш към тези към които смяташ ,че не си.Не може да се качиш на кола или мотор и да се мислиш за Шумахер или Роси.Ами не си - хората имат дарба за да станат имена а ти имаш дарба да станеш крайпътен паметник или още по лошото да станеш убиец.Според мен мерките няма да разрешат проблема.

петя каза...

Ясно е,че черепната кутия е МНОГО важна.НО на "НАШЕГО БРАТА" тя е твърда корава,а няма как да бркнеш в нея,а в джоба му можеш,нямам предвид за рушвети,а за реални солени глоби.

nase_to каза...

Не мога да не се съглася, че това ще реши проблема донякъде.Ще намали жертвите и ще направи по спокойно пътуването.Но няма да го реши тотално.

петя каза...

Ние май пренесохме разговора тук:)
Дано и други го прочетат и се замислят.
Мисля си,че драстичните мерки ще намалят жертвите и ще стреснат част от нарушителите/т.е. ще ги принудят да променят поведението си на пътя/ а това ще послужи за пример на дещата им и едва тогава може да се очаква промяна,когато младото поколени свикне че начина е друг.Или казано по-просто трябва чрез личния пример да възпитаваме съвестни шофьори.

Публикуване на коментар

Прочети преди да коментираш